Vindere

Her kan du læse om og blive inspireret af de forskellige idéer og projekter, som tidligere har vundet Start Up Programme - både de Regionale Mesterskaber og Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for korte og mellemlange videregående uddannelser. Du kan også finde vores serie af film og podcast om tidligere Start Up Programme-deltagere.

Mød vinderne af Start Up Programme

Hvert år møder hundredevis af studerende op til Start Up Programmes events og konkurrencer med nytænkende og innovative idéer. Herunder kan du møde vinderne og blive inspireret af deres gode idéer.

 

DM 2023

DM-vinder vil slukke brand i elbiler

En fjernstyret brandslukningsenhed til elbiler, der skal bruges på skibe, var så god en idé, at fem studerende fra SIMAC og Erhvervsakademi Aarhus torsdag den 1. juni snuppede førstepladsen ved Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for de korte og mellemlange videregående uddannelser

Der var stor jubel, brede smil og stående applaus, da fem studerende fra to forskellige uddannelsesinstitutioner torsdag blev kåret til som Danmarksmester i Entreprenørskab i de smukke lokaler på Børsen i København.

- Det er helt surrealistisk, og jeg ryster i hele kroppen. Vi havde virkelig ikke regnet med at vinde, sagde et af gruppens medlemmer, Emma Tambo Simonsen.

Tre skibsofficer-studerende fra SIMAC i Svendborg har sammen med to innovations- og entreprenørskabsstuderende fra Erhvervsakademi Aarhus udviklet en fjernstyret brandslukningsenhed, der skal bruges på skibe. Den indkapsler den brændende elbil og oversvømmer den med vand for at køle batteriet og forhindre branden i at sprede sig på skibet.

Idéen opstod hos et af gruppens medlemmer, Jakob Rasmussen, da han arbejder på en færge, hvor brand i en elbils batteri er et potentielt problem. For et år siden brændte næsten 4000 biler op og flød alene rundt i Atlanterhavet, da besætningen forlod det brændende skib. 1100 Porscher, 189 Bentleyer, et antal lamborghinier og en masse biler fra Audi og Volkswagen stod ikke til at redde, fordi en del af dem var elbiler, som med deres batteri er vanskelige at slukke. På land findes der løsninger, men ikke til havs, og det har fået flere rederier til at tøve med at fragte elbiler. Men med EVstinguish, som gruppens idé og virksomhed hedder, har de lavet en løsning på det problem.

- Hvis der går ild i et batteri i en elbil på en færge, har vi skabt noget, der kan gøre en forskel. Det er vi stolte af, og nu skal vi hjem og arbejde videre, sagde Jakob Rasmussen.

Gruppen fik rosende ord med fra dommerne, der især lagde vægt på gevinsten ved opfindelsen, deres engagement, og at det er studerende fra to uddannelsesinstitutioner, der er gået sammen.

- Idéen har stort potentiale, og det løser et relevant problem. De har lavet solid research og leverede et skarpt pitch, lød det fra dommerne ved overrækkelsen

De fem gruppemedlemmers sejr placerede dem samtidig bedst i kategorien Life Tech, som udbydes i samarbejde med Bristol Myers Squibb og sammen gav de to sejre gruppen 2x25.000 kroner, som de kan bruge i deres videre forretningseventyr. Hovedprisen blev givet i samarbejde med Innovationsfonden.

Gruppen skal nu ændre deres sommerferieplaner, så de kan repræsentere Danmark ved EM i Istanbul i Tyrkiet midt i juli.

Innovative idéer præmieret af dommerne

Til Danmarksmesterskabet, der er en del af uddannelses- og entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme, dystede 21 hold studerende fra de korte og mellemlange videregående uddannelser på opfindsomhed, markedsresearch og skarpskårne pitch.

Erfarne erhvervsledere og iværksættere agerede dommere, så de studerende kunne få konstruktiv feedback på deres idéer og en masse gode råd og vejledning.

De mange nytænkende og gode idéer sendte dommerne på hårdt arbejde, da der skulle findes kategorivindere blandt de kvalificerede hold.

Vinder af Grow Up-kategorien - en pris som gives til studerende, der har arbejdet flere år med deres idé - blev Freshcase fra Professionshøjskolen UCN, som har udviklet en digital løsning, der optimerer virksomheders online booking og gavekortudstedelse. Deres pris gav 25.000 kroner sponsoreret af Chr. Augustinus Fabrikker.

I kategorien Social Entrepreneurship vandt gruppen Truck Buddy fra Erhvervsakademi Aarhus med deres community platform, der skal forbedre arbejdsmiljøet for lastbilchauffører og vognmænd. Platformen skaber forbindelse mellem chauffører, hvor de kan dele erfaringer og løse fælles problemer. De vil også få adgang til relevante oplysninger, ressourcer og muligheder for at finde nyt netværk.  Prisen gav 25.000 kroner og blev afviklet sammen med Finans Danmark.

Kategorien Service Innovation blev vundet af VIA University College-gruppen PopCreators, som vil hjælpe virksomheder, der primært driver forretning via e-handel, med at skabe unikke, kreative og veleksekverede pop-up butikker, events og andre former for fysisk brand aktivering. Også de fik 25.000 kroner til deres videre udvikling. Kategorien er sponseret af Bloomberg.

Endelig blev Green Tech-kategorien vundet af SustainaBall fra Erhversakademi Aarhus, der har udviklet en indsamlingsordning for brugte bolde i padelcentre, der vil blive genbrugt til nye produkter. Deres pris på 25.000 kroner var sponseret af Tønder Energi-og Miljø Fond. Samme fond stod også bag en bæredygtigheds særpris på 10.000 kroner, der også gik til gruppen.

Alle vinderne får udover pengepræmier også sparringsforløb fra EY.

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab er en del af uddannelses- og entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme, hvor læring og dannelse af entreprenante kompetencer hos de unge er i fokus. Det er Fonden for Entreprenørskab, der står bag Start Up Programme, og Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab arrangeres i samarbejde med Dansk Erhverv.

 

Oversigt over vindere ved DM i Entreprenørskab for studerende på de korte og mellemlange videregående uddannelser 2023:

 

Vinder af DM i Entreprenørskab, Start Up Programme:

EVstinguish, SIMAC og Erhvervsakademi Aarhus

 

Kategorivindere

Vinder af Grow Up: Freshcase, Professionshøjskolen UCN

Kategorivinder Life Tech: EVstinguish, SIMAC og Erhvervsakademi Aarhus

Kategorivinder Green Tech: SustainaBall, Erhvervsakademi Aarhus

Kategorivinder Social Entrepreneurship: Truck Buddy, Erhvervsakademi Aarhus

Kategorivinder Service Innovation: PopCreators, VIA University College

 

Specialpriser

Vinder af Tønder Energi- og Miljøfonds særpris: SustainaBall, Erhvervsakademi Aarhus

Årets Entreprenørskabsunderviser: Maria Zoye Sommer, Cphbusiness

Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution: Cphbusiness

 

RM Øst 2023

Fynske studerendes sengetransportløsning vinder Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab

En sengetransportløsning, der vil forbedre arbejdsmiljøet for hospitalsportører, var så god en idé, at to studerende fra SIMAC – Svendborg International Maritime Academy tirsdag den 2. maj snuppede førstepladsen ved de Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab for de korte og mellemlange videregående uddannelser.

Der blev konkurreret på opfindsomhed, markedsresearch og skarpskårne pitch, da 25 hold studerende fra fynske og sjællandske uddannelsesinstitutioner præsenterede deres iværksætteridéer til de Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab for de korte og mellemlange videregående uddannelser.

Det regionale mesterskab, der er en del af uddannelses- og entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme, blev holdt på Zealand - Sjællands Erhvervsakademi i Køge. Her agerede erfarne erhvervsledere og iværksættere dommere, så de studerende kunne få konstruktiv feedback på deres idéer og en masse gode råd og vejledning. Og endnu engang var dommerne på hårdt arbejde, da de skulle vælge mellem de mange nytænkende og innovative idéer.

Førstepladsen gik til PORTECHS fra SIMAC – Svendborg International Maritime Academy, der med en innovativ sengetransportløsning vil gøre arbejdsmiljøet for hospitalsportører markant bedre. De vandt 10.000 kr. sponsoreret af EY og en direkte billet til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende den 1. juni.

- Vi er ekstatiske og meget overraskede over at vinde, men også bare stolte over at få blåstemplet vores idé. Vi glæder os til at arbejde videre med den og bruge den feedback, vi har fået fra dommerne. De næste par uger frem mod DM skal vi gerne CE-godkendes, videreføre arbejdet i forhold til vores patent og have vores nyeste prototype hjem, så vi har travlt, men det er også nu, det er rigtig sjovt, lød det fra gruppen bestående af Calle Hulthin Sørensen og Mikkel Stampe Nielsen.

Det var ikke kun førstepladsen, som den maritime uddannelsesinstitution SIMAC hev med hjem fra Køge. Det blev nemlig også til en andenplads for den sydfynske skole og holdet Etomize. De har udviklet et energisparingssystem, hvor man som forbruger kan aflæse varmemålinger på tilbageløbstemperaturen på sine radiatorer i en app, og så kan man justere sin radiatorventil til og spare på varmeforbruget. Gruppen vandt 5.000 kr. sponsoreret af EY og sikrede sig også en billet til DM.

Vinder af Grow Up-kategorien i øst blev Isy fra Cphbusiness, som har udviklet en platform, der tilbyder videoer, der formidler materiale fra pensum til studerende på en let og overskuelig måde. De vandt 5.000 kr. sponsoreret af Connect Køge, og de kvalificerede sig til DM.

 

RM Vest 2023

Randers-studerendes upcycling af herrejakkesæt til topmoderne suits til kvinder vinder Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab

Flere end 100 jyske studerende mødtes tirsdag den 25. april til de Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab for de korte og mellemlange videregående uddannelser. Tre studerende fra VIA University College vandt 1. pladsen med deres idé om at gøre usælgelige herrejakkesæt til topmoderne habitter til kvinder

Det blev dystet på opfindsomhed, markedsforståelse og handlemod, da 33 hold af studerende fra jyske uddannelsesinstitutioner pitchede deres iværksætterideer til de Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab for de korte og mellemlange videregående uddannelser.

Det regionale mesterskab blev holdt i Business Randers’ lokaler på Randers FC’s stadion, hvor erfarne erhvervsledere og iværksættere brugte en hel dag som frivillige dommere, så de kunne give de unge råd og vejledning på deres idéer.

Førstepladsen gik til Gavn Studie fra VIA University College, der vil upcycle herrejakkesæt og sy dem om, så de passer til den moderne og bæredygtighedsbevidste kvinde i erhvervslivet. De vandt 10.000 kr. sponsoreret af EY og en direkte billet til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende den 1. juni.

- Vi er så overvældede og glade, og det er ikke til at forstå, at vi nu skal til DM med vores idé. Det har været så spændende og lærerigt at være med her i dag, fordi vi har fået så god sparring og feedback. Nu skal vi hjem nørde vores idé helt i detaljen, så vi kommer bedst muligt forberedt til Danmarksmesterskabet, lød det fra gruppen bestående af Signe Valeur Kjær, Alexandra Gerstorf og Amalie Kronvold Olsen.

Andenpladsen gik til Etello også fra VIA University College, som har udviklet en digital læringsplatform, der tilbyder modulbaseret produkttræning til ansatte i danske møbelhuse. De vandt 5.000 kr. sponsoreret af EY og vigtigst en billet til DM.

Vinder af Grow Up-kategorien i vest blev Freshcase fra Professionshøjskolen UCN, som har udviklet en digital løsning, der optimerer virksomheders online booking og gavekortudstedelse. De vandt 5.000 kr. sponsoreret af Randers Investeringsselskab, og de kvalificerede sig til DM.

DM-vindere vil forhindre nedslidte smede

Der var stor jubel og brede smil, da seks studerende fra to forskellige uddannelser torsdag blev kåret som danmarksmestre i undervisningsprogrammet Start Up Programme. Kåringen fandt sted i den gamle børssal hos Dansk Erhverv i København.

- Det havde vi ikke regnet med. Vi er meget beærede og lidt i chok, sagde et af gruppens medlemmer, Andreas Stensig efter prisoverrækkelsen.

Fire maskinmesterstuderende fra Simac i Svendborg har sammen med to studerende fra Erhvervsakademiet Aarhus udviklet en robot, der kan erstatte gentagne bevægelser i små og mellemstore virksomheder. Selve robotarmen er ikke ny, men det er hovedet, der kan lave gevind. Opfindelsen skal forhindre smede i at blive slidt af mange gentagne bevægelser. Et scenarie, som et af gruppens medlemmer, Mette Dam Nielsen, kender alt for godt fra sin smedefamilie.

- Min farfar var nedslidt, min far er nedslidt, men min bror skal ikke være nedslidt, sluttede hun dagens pitch fra scenen.

Gruppen fik rosende ord med fra dommerne, der især roste den tredobbelte gevinst ved opfindelsen, idet den både gavner den enkelte smed, der slipper for gentagne bevægelser og i stedet kan bruge tiden på andre opgaver, gør små og mellemstore virksomheder mere konkurrencedygtige og sikrer en bedre økonomi ved at automatisere dele af produktionen.

- Holdet bygger bro mellem innovation og teknologi i virksomhederne blandt andet fordi I selv repræsenterer begge sider. Vi er overbeviste om, at I vil lykkes med jeres projekt, lød det fra dommerne ved overrækkelsen.

De seks gruppemedlemmer skal nu ændre deres sommerferieplaner, så de kan repræsentere Danmark ved EM i Tallin midt i juli.

Ung kvinde vinder DM i Entreprenørskab med mission om social ansvarlighed

”Det værste, man kan gøre, er ikke at gøre noget”. Det mantra lever 26-årige Gry Pedersen fra Hadsund i den grad op til. I december 2020 fik hun ideen til en virksomhed, der skal hjælpe mennesker i arbejde, og i dag har virksomheden 12 ansatte. Grys innovative tilgang, ihærdighed og dedikation blev torsdag den 27. maj belønnet, da hun og virksomheden Pakkeriet Hadsund vandt DM i Entreprenørskab for studerende, en billet til EM og 50.000 kr. i startkapital. Der var også priser til studerende fra Odense og Aarhus.

Gry Pedersen er en studerende med en stor passion. Hun vil hjælpe samfundets svageste, og har derfor startet den socialøkonomiske virksomhed Pakkeriet Hadsund, som pakker varer manuelt, der ikke kan pakkes af maskiner. Her har hun i dag 12 ansatte, som er i forskellige former for fleksjob, skånejob, arbejdsprøvning og afklaring.

Gry Pedersen er ikke den typiske iværksætter. Hun er kvinde, 26 år, ordblind, har kronisk gigt, fik første barn som 18-årig og er i dag studerende på EA Dania i Randers. Men passion og ambitioner har hun rigeligt af, og hun vil bevise at man kan være iværksætter, ændre verden og samtidig gøre noget godt for andre mennesker.

- Jeg var i praktik i en anden virksomhed, da det gik op for mig, at det var ikke nok for mig at have succes igennem mit erhverv. Jeg skulle have noget med mennesker at gøre. Det har altid givet noget personligt til mig, og derfor var jeg nødt til at få kombineret mit arbejde med at gøre noget for andre mennesker. Min passion er menneskerne! Jeg elsker de her mennesker, og de giver også mig så meget. Det er fedt at gå på arbejde hver dag, siger en bevæget Gry Pedersen, da hun torsdag vandt DM i Entreprenørskab for studerende.

Grys ide og virksomhed var så gennemarbejdet, velresearchet, innovativ og godt pitchet overfor dommerne, at hun på trods af hård konkurrence kunne løfte trofæet og kalde sig Danmarksmester.

Pakkeriet Hadsund vandt først deres kategori Social entrepreneurship og 25.000 kr., og med den samlede sejr fulgte yderligere 25.000 kr. sponsoreret af Entercard. Derudover skal de Gry Pedersen nu også repræsentere Danmark til JA Europe Enterprise Challenge 2021, som er Europamesterskabet i entreprenørskab, der bliver afholdt i midten af juli. Og med vinderchecken fulgte også en invitation til EY’s Entrepreneur of the Year-event og en invitation til at være med i Danish Startup Groups podcast.

Iværksætterideerne spires på studiet

Dansk Erhverv og Børsen lagde rammer til DM, hvor alle deltagerne fysisk pitchede for dommerne, mens hele arrangementet blev livestreamet, så alle andre kunne se med live i løbet af dagen.   

I alt havde 14 hold af studerende kvalificeret sig til Danmarksmesterskabet, og hvor deres idé skulle stå prøven overfor et dommerpanel af erfarne erhvervsfolk og iværksættere. De studerende dystede de i fire kategorier: Greentech, Serviceinnovation, Lifetech og Social entrepreneurship, og konkurrencen var hård.

Alle deltagerne til DM har været med i uddannelses- og entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme, som er for studerende på korte og mellemlange videregående uddannelser. Igennem undervisningen lærer de at tænke og arbejde entreprenørielt, og de prøver helt konkret kræfter med at være iværksætter.

Hæder til UCN og Nordjylland for at fremme diversitet

I år blev Diversitetsprisen for første gang uddelt som en del af arrangementet. Prisen går til en uddannelsesinstitution, der aktivt arbejder for at styrke diversitet indenfor entreprenørskabsundervisningen på institutionen. Diversitetsprisen hylder indsatser for og fokus på diversitet og kvindeligt entreprenørskab, og der lægges vægt på innovation, volumen (antal kvindelige studerende på entreprenørskabsuddannelser) og inspirerende tiltag.

Diversitetsprisen 2021 gik til Professionshøjskolen UCN, som målrettet arbejder med diversitet på tværs af uddannelser, projekter og aktiviteter, og dermed også aktivt fremmer kvindeligt entreprenørskab.

Prisen blev modtaget af Rektor Lene Augusta Jørgensen, som også havde to hold af kvindelige studerende med til DM.

Fonden for Entreprenørskab står bag Start Up Programme og arrangerer DM i Entreprenørskab sammen med Dansk Erhverv. Danmarksmesterskabet støttes også af Entercard, Bloomberg, Tønder Energi- og Miljøfond og Bristol Myers Squibb, som hver står bag en af priserne på dagen. Danmarksmesterskabet afholdes i Børssalen hos Dansk Erhverv den 27. maj 2021.

DM 2020

HydroSAFE

Vinder af DM 2020 & kategorien Service Innovation

HydroSAFE har udviklet et unikt produkt, som beskytter traktoren og dets redskabers hydrauliksystemer mod indtrængning af støv og partikler.

Uddannelsesinstitution: SIMAC

 

SiamoStreet

Kategorivinder: Social Entreprenørskab til DM

SiamoStreet styrker integrationen og skaber fællesskab med streetfodbold som katalysator.

De arrangerer tre typer events:

1) venskabskampe

2) en-dags-tuneringer

3) festivaller.

Uddannelsesinstitution: Business Academy Aarhus

 

CEDI Alert

Kategorivinder: Life Tech til DM

CEDI Alert er en overfaldsalarm, der skal mindske antallet af overgreb. Når alarmen aktiveres, sendes der via CEDI-app'en en meddelelse om hjælp til de nærmeste medborgere.

CEDI Alert skaber en social værdi ved at være et aktivt led i vejen til øget tryghed.

Uddannelsesinstitution: VIA University College

 

RM 2020

RePot

Vinder af RM og vinder af Tønder Energi- og miljøfonds særpris ved DM

RePot laver organiske og bionedbrydelige potter til planter. Denne potte kan erstatte plasktik gropotten i gartnerierne og hertil også keramik krukken i hjemmet, fordi den er vandtæt.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Aarhus

 

Idékonkurrencen 2020

QSafe

Vinder af Idékonkurrencen 2020

Qsafe er et armbånd til patienter med kronisk lidelse, der oplever ukontrollerbare anfald.

Uddannelsesinstitution: VIA University Collega

MicroChange

Vinder af DM 2019, kategorien Green og publikumsprisen. Vinder af RM, Odense.

MicroChange vil skabe en innovativ og bæredygtig løsning på problemerne med mikroplastik i havvand. De leverer et isoleret filtreringssystem og genanvender de indsamlede elementer.

Uddannelsesinstitution: SIMAC

 

Travelit

Vinder af RM, København og vinder af kategorien Serviceinnovation til DM 2019.

Travelit har udviklet en platform, der samler alle indenrigsrejser i Danmark.

Uddannelsesinstitution: Chpbusiness

 

SmartPant

Vinder af RM, Randers og Tønder Energi- og Miljøfonds særpris ved DM 2019.

SmartPant har udviklet en ny og innovativ måde at pante flasker på.

Uddannelsesinstitution: University College Nordjylland

 

BornGreen

Vinder af kategorien Social Entrepreneurship til DM og vinder af kategorien social entrepreneurship til RM, Randers 2019.

BornGreen vil plante et træ for hver nyfødte barn der kommer til verden. Dette vil de gøre lokalt, så træet kan være en gave til den nyfødte som den nyfødte altid kan besøge.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakdemi Aarhus

 

ProParent

Vinder af kategorien Life Tech til DM 2019.

ProParent har udviklet en Termosutteflaske, som er en innovativ termosutteflaske til modermælkserstatning. Flasken kan holde vand og erstatningspulver adskilt indtil behovet opstår og forældrene kan derfor undgå at skulle ud af sengen om natten.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Aarhus

 

ReBounce

Vinder af kategorien Serviceinnovation til RM, Randers 2019.

ReBounce er et loyalitetsprogram baseret på 100% gamification. Formålet er at øge eksponeringen, trafikken og kundeloyaliteten i detail- og restaurationsbranchen. Det foregår via en web-app, hvor forbrugeren uploader sine kvitteringer. Hver 26. kvittering, som uploades, refunderes 100%.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Aarhus

DM 2018

Kale Nyabo

Vinder af DM 2018.

Kale Nyabo støtter enlige mødre i Uganda ved at sælge de håndlavede accessories, som mødrene laver, online. Samtidig støtter Kale Nyabo også børnene ved at investere i deres skolegang og på den måde hjælpes både mødre og børn til en lysere fremtid.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Aarhus

 

Cumulus

Vinder af kategorien Service Innovation til DM 2018.

Cumulus har udviklet et produkt og en service, som kan monitore og overvåge private både.

Uddannelsesinstitution: SIMAC

 

TraPu

Vinder af kategorien Life Tech til DM 2018.

TraPu har udviklet et produkt til fiksering af traumepatienter på en komfortabel, korrekt og sikker måde.

Uddannelsesinstitution: UCL Erhvervsakademi og professionshøjskole

 

Wings of Change

Vinder af kategorien Green Tech, Tønder Energi- og Miljøfonds særpris og publikumsprisen til DM 2018.

Wings of Change idé går ud på genanvende ubrugelige aflagte vindmøllevinger, da de ellers kan være en belastning for miljøet. På den måde får de aflagte vindmøllevinge nyt liv igen i andre former.

Uddannelsesinstitution: SIMAC

 

RM 2018

LastNova

Vinder af RM, Randers 2018.

LastNova arbejder på at tage vare på afdødes digitale efterliv. De gemmer og lukker digitale medier, abonnementer og medlemskaber.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Aarhus

 

Safe Coupler

Vinder af RM, Odense 2018.

Safe Coupler har udviklet et håndholdt aggregat til rengøring af hydrauliske kvikkoblinger. Deraf forhindres skadelige partikler i at forurene den hydrauliske olie og ved at undgå denne forurening forbedres levetiden og effektiviteten af det hydrauliske system markant.

Uddannelsesinstitution: SIMAC

 

Rejsen Herfra

Vinder af RM, København 2018.

Rejsen herfra har udviklet en portal, der formidler pårørendes ønsker til hvad der skal ske, når en person går bort – og formidler de pårørendes ønsker sikkert via NemID.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Sjælland, Campus Næstved

 

Idékonkurrencen 2018

Group 1 Sante

Vinder af Idekonkurrencen 2018.

Group 1 Sante har udviklet en særlig drikkeflaske med en chip til ældre, der har problemer med dehydrering.

Uddannelsesinstitution: Professionshøjskolen Absalon

 

Videopitchkonkurrencen 2018

The Lonely Sock

Vinder af Videopitchkonkurrencen 2018.

The Lonely Sock har udviklet en vaskepose der holder sokkepar sammen, og tager mindre plads på tørresnoren.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Sjælland, Campus Køge

DM 2017

NiceDefence

Vinder af DM og kategorien Social Entrepreneurship til DM 2017.

NiceDefence har udviklet en terrorsikringsforanstaltning, som bliver udløst mod køretøjer brugt til terror.

Uddannelsesinstitution: SIMAC

 

Blood Stop

Vinder af LifeTech kategorien i DM 2017.

Blood Stop har udviklet et produkt, som skal stoppe fistler/blødninger ved dialysepatienter, når kanylen bliver fjernet.

Uddannelsesinstitution: VIA, Holstebro

 

Sundemåltider.dk

Vinder af publikumsprisen ved DM 2017.

Sundemåltider.dk har udviklet en måltidskasse.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Sjælland, Roskilde

 

Urban Roots

Vinder af Tønder Energi- og Miljøfonds særpris og GoRed-prisen til DM 2017.

Urban Roots har en bæredygtig produktion af grøntsager i containere med LED-lys. Ved at dyrke grøntsager og urter i containere under kunstigt lys kan der produceres meget mere på få kvadratmeter, og vandet kan genbruges, så vandspildet minimeres. Planterne får al den vand og næring, de skal bruge uden brug af jord. Teknikken hedder 'hydroponic'.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Aarhus

 

RM 2017

FirstMower

Vinder af RM, Odense og Green Tech kategorien til DM 2017.

FirstMower har udviklet en automatiseret robot til at slå græs i midterrabatter på motorveje.

Uddannelsesinstitution: SIMAC

 

BetFray

Vinder af RM, Aarhus og kategorien Service Innovation til DM 2017.

En social betting platform og gratis sandkassemiljø for spillere af alle typer.

Uddannelsesinstitution: University College Nordjylland

 

Hexio

Vinder af RM, København 2017.

Hexio har udviklet et sagsstyringssystem til konserveringsværksteder, som letter arbejdsprocessen for konservatorer.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Sjælland, Campus Næstved

 

Idékonkurrencen 2017

Faget Fanger

Vinder af Idekonkurrencen 2017.

Faget Fanger er et læringsspil, der både kan bruges som fagligt repetitions-, lærings- og bevægelsesspil. Det er et værktøj, der skal gøre undervisningen mere fagligt relevant, når man har vikar.

Uddannelsesinstitution: University College Lillebælt

RM og DM 2016

SafetyChair

Vinder af DM 2016 og i kategorien Samfund og Mennesker ved DM 2016.

SafetyChair er en stol til trapper for gangbesværede. Stolen skal bruges som et supplement, hvis andre tilgængelige flugtveje for gangbesværede i en bygning ikke er mulige, og stolen kan nemt monteres på et trappegelænder og kan betjenes uden instrukser.

Uddannelsesinstitution: University College Nordjylland

 

Danish Cardboard Tech

Vinder af RM, Jylland og kategorien Sundhed og Velfærd ved DM 2016.

Danish Cardboard Tech vil give hospitalerne et billigere og mere bæredygtigt alternativ til aluminiumskrykker. De coatede, vandafvisende papkrykker, der laves af genbrugspap, vil kunne smides væk efter brug. Hospitalerne skal dermed ikke bruge tid og penge på at reparere og desinficere krykker eller rykke for krykker, der ikke afleveres tilbage efter brug.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Aarhus

 

Plai

Vinder af kategorien Mobil og Web ved DM 2016.

Plai er en "pay as you play gaming"-platform, der vil gøre det lettere og billigere at vurdere om et spil er værd nok før et fuldendt køb.

Uddannelsesinstitution: University College Nordjylland

 

GRUMS

Vinder af kategorien Produkt og Teknologi ved DM 2016.

Grums genanvender økologisk kaffegrums i naturlige og bæredygtige hudplejeprodukter med afsæt i bæredygtighed, kvalitet og transparens. Produktet er dansk produceret, og emballagen er af plantebaseret plast lavet på.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Aarhus

 

Idékonkurrencen 2016

Book2Wheel

Vinder af Idekonkurrencen 2016.

Book2Wheel er en udlejnings virksomhed, som gør det lettere for private personer at leje eller udleje biler eller motorcykler.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Lillebælt

DM 2015

Gas2Green

Vinder af DM 2015, kategorien Produkt og Teknologi og Hyundai særprisen ved DM 2015.

Når skibe sejler, udleder de store mængder forurening. Med en avanceret form for filter har Gas2Green fundet en løsning, der forhindrer, at forureningen bliver ført ud i vandet, og sikrer, at udledningen faktisk kan omdannes til ny energi.

Uddannelsesinstitution: SIMAC

 

Elev Akademiet

Vinder af kategorien Samfund og Mennesker ved DM 2015.

ElevAkademiet er et dynamisklæringsunivers. Vores mål er at styrke det enkelte barns faglighed og tro på egne evner og skabe de gode læringsoplevelser, som kan motivere, inspirere og give lyst til læring.

Uddannelsesinstitution: VIA Aarhus

 

Tabt Barndom

Vinder af kategorien Sundhed og Velfærd ved DM 2015.

Tabt Barndom er et projekt, som skal skabe udvikling inden for områder, der hjælper mennesker, som har været udsat for seksuelle overgreb.

Uddannelsesinstitution: VIA

 

Book A Student

Vinder af kategorien Mobil og Web ved DM 2015.

Book A Student har udviklet en platform, hvor virksomheder kan finde studerende til praktikjobs, studentermedhjælperjobs eller komplekse projekter.

Uddannelsesinstitution: VIA

 

Idékonkurrencen 2015

ProteinBag

Vinder af Idékonkurrencen 2015.

ProteinBag er en engangspose til at blande proteinpulver som skal erstatte en shaker. Posen smides ud efter brug, så der er ingen rengøring, man glemmer ikke sin shaker og en pose fylder mindre. Det er ligetil og hurtigt og optimalt til en travl hverdag.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Sjælland

DM 2014

Cool4Sea

Vinder af DM 2014, samt vinder af kategorien Produkt & Teknologi og vinder af Hyundai-prisen ved DM og EM 2014.

Cool4Sea har udviklet et anlæg, der kan udnytte overskudsvarmen i skibe til køling.

Uddannelsesinstitution: SIMAC

 

Madrouletten

Vinder af kategorien Samfund og Mennesker ved DM 2014.

En idé hvor mennesker som ikke kender hinanden mødes til aftensmad.

Uddannelsesinstitution: VIA

 

BoxyCare

Vinder af kategorien Sundhed og Velfærd ved DM 2014.

BoxyCare har udviklet et aspirationssæt til sygehusvæsenet, der skal gøre aspirationen af sondemad mere bekvem for patienten.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Aarhus

 

Visible By

Vinder af kategorien Mobil og Web ved DM 2014.

Visible by har oprettet et website hvor up-coming tøjdesignere kan uploade deres designs. Brugerne bestemmer hvilke designs der skal sættes i produktion.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Aarhus

 

Idékonkurrencen

Sevré

Vinder af Idekonkurrencen 2014

Seks studerende stod bag et frisørslag, som ved hjælp af silikoneteknologi forhindrer hår og vand i at komme ned i nakken og på ens tøj.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Aahus

DM 2013

Onbooked

Vinder af kategorien Mobil og Web ved DM og vinder af DM 2013.

Onbooked har udviklet en online platform hvor studerende kan købe adgang til deres studiebøger til en meget billigere pris end det hidtil er set. Med mulighed for både at tage, dele, organisere og downloade notater vil der skabes et helt nyt studieunivers.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Aarhus

 

Room for Change

Vinder af Hyundai Brilliant entrepreneur award og kategorivinder af Produkt & Teknologi ved DM 2013.

Room For Change har udviklet et koncept, som giver fysiske butikker mulighed for at overleve den stigende konkurrence fra online-handlen. Det er en digital løsning, som installeres i det eksisterende prøverum. Konceptet giver de fysiske butikker en økonomisk gevinst og forbrugerne en unik købsoplevelse.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Aarhus

 

Idékonkurrencen

Jagthjælperen

Vinder af Idekonkurrencen 2013.

Nicolai Lundsgaard og Jakob Hansen står bag Jagthjælperen som skal gøre det mere sikkert at gå på jagt. Appen viser hvor man er i forhold til hinanden når man er på jagt.

Uddannelsesinstitution: SIMAC

JellyFish

Vinder af DM 2012.

JellyFish har udviklet et spærresystem, kaldet ”Jellyfish”, der skal holde tang, brandmænd og vandmænd væk fra badestrandene.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Lillebælt

KidCare

Vinder af DM 2011.

KidCare har gennem samtaler med dagplejere udviklet et specielt børnehåndtag til barnevogne og lignende for at højne sikkerheden på gåture.

Uddannelsesinstitution: Erhvervsakademi Aarhus

Hør tidligere deltagere i Start Up Programme fortælle deres historie om at gå fra studerende til iværksættere

 

 

 

SmartPant

SmartPant består af fire studerende fra UCN, der har udviklet et bæredygtigt pantsystem. Her fortæller de om, hvordan der er op og nedture som iværksætter. SmartPant deltog i Start Up Programme i 2018/2019.

CinuSolution

CinuSolution består af to studerende fra SIMAC, der har udviklet en maskine, der fungerer som et opdrætningskammer for fårekyllinger, der bruges som foder i landbrugsindustrien. CinuSolution deltog i Start Up Programme 2017/2018.

TraPu

TraPu består af to studerende fra UCL, der har udviklet et produkt til fiksering af traumepatienter på en komfortabel, korrekt og sikker måde. TraPu deltog i Start Up Programme i 2017/2018.

CEDI Alert

CEDI Alert består af to studerende fra VIA, der har udviklet en overfaldsalam til din telefon. I videoen fortæller teamet sammen med deres underviser, om, hvad det er, man får ud af at arbejde med entreprenørskab. CEDI Alert deltog i Start Up Programme 2019/2020