I 2024 vandt EXPLORE
EXPLORE er et program som består af 5 aktiviteter, der foregår over 2 måneder og er åbent for studerende på alle niveauer og nationaliteter. Programmet fokuserer på relationsopbygning og samarbejde uden krav om en konkret idé. Det er støttet af Otto Mønsted fonden og afholdes på CBS, DTU og KU, der hver afholder events med forskellige temaer som iværksætterspil, inklusivt design og startup-præsentationer. Programmet fremmer kreativitet og leg, og faciliterer netværksdannelse og langsigtede relationer blandt deltagerne. Målet er at introducere flere studerende til innovation og iværksætteri, samt at skabe diversitet og inklusion i entreprenørskab.
Rosanna Sundgaard og Rikke Krabben, som repræsenterede EXPLORE til prisoverrækkelsen satte disse ord på at vinde diversitetsprisen:
”Vi er bare mega stolte. Det er så dejligt at være en del af noget, der inspirerer så mange unge mennesker, så vi har lidt den samme energi, som når vi er til EXPLORE og ser lyset i folks øjne. EXPLORE motiverer nogle studerende, som ikke ser sig selv som iværksættere, til at være interesseret i denne her rejse og føle sig mere inkluderet i denne verden. At modtage Diversitetsprisen forstærker vores arbejde og gør det muligt at nå endnu flere studerende.
I 2024 bestod juryen af Anja C Jensen, forbundsformand, HK Danmark, Sine Linderstrøm, chef for SMV og iværksætteri, Dansk Industri og Anders Thelborg, CEO, Bristol Myers Squibb, som begrundede bedømmelsen sådan her:
En anderledes, åben og inkluderende tilgang til entreprenørskab på videregående uddannelser, med en mulighed for at tiltrække og motivere en anden gruppe af studerende til entreprenørskabsaktiviteter, end dem vi ellers ser.
EXPLORE har tænkt på tværs af fag- og tre meget forskellige institutioner med vidt forskellige læringsmiljøer organiseret som et længerevarende velstruktureret forløb.
En meget innovativ måde at deltage i entreprenørskab på med et stort fokus på samarbejde og relationsopbygning, og hvor ideen først opstår senere i forløbet, på tværs af studiebaggrunde, mennesker og faglighed.
Godt tænkt at sætte ”de lineært tænkende” ingeniører sammen med ”forretnings-fantasterne” fra CBS og dem fra KU, der ”faktisk ved noget om verden”. EXPLORE er i sit DNA ”diverst”
Og endelig, en praksis som har tiltrukket en stor gruppe af studerende med lige deltagelse af begge køn.
Indstilling til Diversitetsprisen
Deadline for indstillinger til Diversitetsprisen 2025 er endnu ikke offentliggjort. Følg med her på siden for mere info.
Blandt alle de institutioner/projekter/indsatser, som indstiller sig selv til prisen, udvælger Fonden for Entreprenørskab tre indstillinger som bliver nomineret til prisen. De nominerede til årets diversitetspris offentliggøres på Fonden for Entreprenørskabs sociale medier, i nyhedsbreve og direkte til de nominerede. De tre nominerede institutioner går videre til den afgørende kåring.
Indstilling sker nederst på siden
Ved uddeling af Diversitetsprisen 2025 lægges vægt på:
- Innovative tiltag der styrker diversiteten
- Volumen (antal studerende der deltager i et entreprenørskabsforløb/projekt/uddannelse)
- Forankring af diversitet og entreprenørskab på hele institutionen
Prisen går til en institution, et projekt, en indsats eller en studie/uddannelsesretning på en videregående uddannelse - både aktiviteter på de korte, mellemlange og lange videregående uddannelsesinstitutioner kan indstilles til prisen.
Kontakt
Hvis du har spørgsmål til Diversitetsprisen, kan du kontakte Udviklings- og Uddannelseschef, Anders Rasmussen, Anders@ffefonden.dk - 29250675