For undervisere

Se, hvilke muligheder du har som underviser i Start Up Programme. Bliv klogere på programmet, orienter dig i vores tilbud, og læs om alt det, du skal vide, inden du deltager.

Giv dine studerende entreprenørskabskompetencer til resten af livet

Er du underviser på en kort eller mellemlang videregående uddannelse og ønsker du at arbejde praktisk med entreprenørskab i undervisningen i samspil med erhvervslivet?

Så skal du være med i Start Up Programme.

Start Up Programme er et unikt entreprenørskabsprogram til uddannelser. Det består af forskellige aktiviteter målrettet studerende på alle korte og mellemlange videregående uddannelser i hele Danmark samt deres undervisere.

Entreprenørskabsprogrammet tilbyder inspirende aktiviteter til at styrke studerendes kompetencer såsom handlekraft, netværkskompetencer, kreativitet, samarbejdskompetencer og meget mere. Start Up Programme afprøver og styrker fremtidens iværksættere og innovatører.

Programmet tilbyder deltagende uddannelser entreprenante aktiviteter sammen med erhvervslivet beliggende udenfor uddannelsesinstitutionens trygge rammer. Samtidig bygger Start Up Programme sine aktiviteter på læring og entreprenørskabsdidaktik. Derfor giver Start Up Programme dig som underviser en unik entreprenørskabsramme for dine studerende, en ramme som kombinerer erhvervsliv, Start Up-verdenen og uddannelse - i ét.

Du kan kun være med, hvis din uddannelse eller uddannelsesinstitution er medlem af Start Up Programme.

Se vores medlemmer

Læs om medlemskab

 

 

 

Det får du som underviser

 

Opkvalificering

Vi udbyder kurser, webinarer, workshops og andre opkvalificerende aktiviteter.

Se vores events

Undervisningsmateriale

Vi har specifikt udarbejdet undervisningsmateriale, som du kan anvende og bruge som inspiration til din undervisning med henblik på at udvikle dine studerendes entreprenørielle kompetencer.

Find vores materiale

Faglige netværk og vidensdeling

For at understøtte dig i brugen af Start Up Programmes aktiviteter i uddannelsesforløbet, afholder vi to gange årligt en Netværks- og videndelingsdag. Her får du få input til undervisningen fra dygtige foredragsholdere og sparre med andre undervisere i netværket.

Find vores kommende netværks- og videndelingsdag længere nede på siden.

Events og konkurrencer

Start Up Programme giver dig og dine studerende fri adgang til årlige idékonkurrencer og entreprenørskabsevents, hvor de kan afprøve kompetencer som projektledelse, samarbejde, netværk, mod, idégenerering, feedback mm. samt få konstruktiv feedback på deres projekt fra erhvervsliv. 

Du kan bruge vores events og konkurrencer for studerende, som som en del af din undervisningsplanlægning og dermed give dine studerende et anderledes undervisningsforløb.

Vi tilbyder følgende større events:

    • Regionsmesterskabet i Vest
    • Regionsmesterskabet i Øst
    • Danmarksmesterskabet
    • Europamesterskabet
    • Festival

 

Få et overblik på tidslinjen

Alle konkurrencer og events i Start Up Programme er udviklet på baggrund af Fonden for Entreprenørskabs Taksonomi i Entreprenørskabsuddannelse.

Læs taksonomien

Ekstra tilbud i Fonden for Entreprenørskab

Et medlemskab i Start Up Programme betyder også en direkte indgang til Fonden for Entreprenørskabs andre tilbud såsom Nytårskur, NEIS-konferencen, efteruddannelsestiltag, forskningsresultater og meget mere.

 

 

Netværks- og videndelingsdag - sæt kryds i kalenderen

Vi gentager successen og afholder tirsdag den 25. september 2024 vores netværks- og videndelingsdag.

Vi er i gang med at sammensætte et spændende program til jer, og det er også her, vi vil præsentere jer for alle de tilbud, som Start Up Programme og Fonden for Entreprenørskab har at tilbyde i år.

Vi glæder os til at se dig!

Læs mere og tilmeld dig her

 

 

 

De ekstra muligheder du får som medlem af Start Up Programme

 

Få inspiration til, hvordan du praktisk kan arbejde med impact-båret og bæredygtigt entreprenørskab i undervisningen.

Masterclassen indeholder

Velkomst og nyt fra Fonden for Entreprenørskab v. Programleder Sidsel Dyrholm Holst og Chef for Forskning, Analyse og Videregående Uddannelser Emilie Normann, Fonden for Entreprenørskab 

Barrierer for bæredygtigt entreprenørskab på de videregående uddannelser og hvordan du sikrer den bedste implementering v. Forskningsleder Kåre Moberg, Fonden for Entreprenørskab  

Introduktion til bæredygtigt entreprenørskab i et undervisningsperspektiv v. Sustainability & Entrepreneurship Ekspert Mikkel Trym 

Få inspiration til brug af Start Up Programme i din undervisning: Se eller gense webinaret fra den 14. december 2021

Masterclassen indeholder

Hvad enten du allerede bruger Start Up Programme aktivt som en del af din undervisning, eller du er nysgerrig på, hvordan du kan implementere det i din undervisning. Så vil du på dette webinar få ny inspiration og konkrete eksempler på, hvordan du kan anvende og få maksimalt udbytte ud af programmet.

Vi har inviteret to undervisere til at fortælle om hvordan de anvender Start Up Programme i dag, og hvordan det skaber værdi for deres studerende.

Du kommer også til at høre fra et hold studerende, som tidligere har deltaget i programmet.

Undervejs var der også lejlighed til at udveksle erfaringer og stille spørgsmål til både oplægsholderne og de øvrige deltagere, samt  programleder for Start Up Programme, Sidsel Dyrholm Holst.

Få et overblik over undervisere og innovationskonsulenter i Start Up Programme

Uddannelses- og entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme bygger på et bredt netværk af undervisere og innovationskonsulenter fra alle landets KMVU'er.

Engagerede undervisere og konsulenter, som dagligt brænder for at bruge entreprenørskabsdidaktikken i undervisningen.

Entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme ønsker, at netværket både kan og vil bruge hinanden.

Vi har samlet en liste over undervisere, innovationskonsulenter, m.m., der er en del af Start Up Programme-netværket.

Find listen her

Du kan også selv komme med på listen.

Udfyld netværksformularen

Få oplæg ud til din undervisning og dine studerende

En af verdens største revisions- og konsulentvirksomheder EY er mangeårig partner for Fonden for Entreprenørskab, og som noget nyt tilbyder Company Programme og Start Up Programme i samarbejde med EY nu ekspertoplæg ind i undervisningen på de uddannelsesinstitutioner, der er tilknyttet Start Up Programme og Company Programme.


Oplæg fra EY-eksperter i undervisningen

Er I i fuld gang med et entreprenørskabsforløb, eller arbejder I med projekter og mangler ekspertviden til realisering og meget mere?

Som underviser kan du nu få en ekspert lige ind i din undervisning, når det passer dig.

Kunne dine studerende have gavn af et oplæg fra EY om f.eks.:

    • De forskellige selskabsformer, og hvad passer til hvilket projekt? (herunder enkeltmandsvirksomhed, interessentskab, anpartsselskab, holding)
    • Hvordan gør man i forhold til registrering på Virk.dk og Skat.dk?
    • Noget så konkret som bogføring – meget lavpraktisk
    • Moms og Skat. Utroligt vigtigt, men ofte noget vi tit glemmer at dygtiggøre os i i forhold til virksomhedsopstart.
    • Oplæg om en anden grundlæggende øvelse, når man arbejder med projekter og virksomhedsopstart - Budgetter (herunder f.eks. driftsbudgettet, statusbudgettet og likviditetsbudget)
    • NYT: Finansiering: Hvilke finansieringsmuligheder findes der derude i Danmark? Og hvordan forbereder man sig til et finansierings-møde med fx investor, fond eller anden?
    • Fra Netværk til guld: Få gode råd til, hvordan du som kommende iværksætter kan bruge dit netværk og udvide dit netværk professionelt. Og hvordan netværker man business to business?


Så har du som underviser nu mulighed for at kontakte EY og indgå aftale om et undervisningsoplæg på uddannelsesinstitutionen.

Få sat oplægget i stand ved at kontakte Iben Papsø - Iben.Papsoe@dk.ey.com

Kun for medlemmer af Start Up Programme.

 

 

Har du brug for at snakke med os?

Vi er altid klar til at hjælpe dig, uanset om du har spørgsmål eller skal hjælpes igennem din tilmelding.

Kontakt programleder

Sidsel Dyrholm

sidsel@ffefonden.dk