Datoer og deadlines
Det er gratis at deltage på de to festivaler i både i øst og vest. Deadline for tilmelding er 31. oktober. Link til tilmeldingsform finder du herunder:
Tilmeldingslink til studerende til København den 14. nov.
Tilmeldingslink til studerende til Aarhus den 28. nov.
Programmer til Danmarks Entreprenørskabsfestivaler
Materialer til brug for forberedelse:
Vi anbefaler at alle studerende som deltager til festivalen, nærlæser de materialer, der er til rådighed, så I kan forberede jer bedst muligt
Idékonkurrencen:
Kategoribeskrivelser som danner et overblik over kategorierne i Idékonkurrencen, så teamet kan træffe en informeret beslutning om hvilken kategori de ønsker at deltage i. Klik på linket herunder:
IDÉKONKURRENCEN KATEGORIBESKRIVELSER 2024
Bedømmelseskriterierne beskriver hvilke kriterier som dommerne og de eksterne eksperter tager afsæt i, når de afgiver deres point og giver feedback.
Kategorierne Produkt og Service
Bemærk, at kriterierne er de samme for kategorien Produkt og kategorien Service. Klik på linket herunder:
Bedømmelseskriterier Idékonkurrencen For Produkt Og Service Dansk Festival 2024
Kategorien Intraprenørskab
Klik på linket herunder:
Bedømmelseskriterier Idékonkurrencen For Intraprenørskab Dansk Festival 2024
Grow Up
Klik på linket herunder:
Grow Up Bedømmelseskriterier Pitch Festival DK 2024
Del din idé
Klik på linket herunder:
Guide Til Deltagere I Del Din Idé 2024 Dansk (1)
Længere nede på denne side finder du uddybende beskrivelse af Idékonkurrencen, Grow Up, Del din idé og Workshoppen. Læs videre for at få et overblik over hvad deltagelsen indebærer.
Hvem kan deltage?
Alle studerende der til daglig er tilknyttet et erhvervsakademi, professionshøjskole, kunstnerisk uddannelse eller maritim uddannelse. Det gælder også studerende der er tilknyttet en inkubator på de nævnte uddannelser.
For at deltage i Idékonkurrencen skal idéen være opstået tidligst 1. august 2024 – altså i indeværende skoleår. Der er ingen krav til hvornår du har startet med at arbejde med din idé, hvis du stiller op i Grow Up eller Del din idé.
Hvad kræver det at deltage?
Uanset hvilket spor du deltager i (Idékonkurrencen, Grow Up eller Del din idé)
Til Danmarks Entreprenørskabsfestival skal hvert hold pitche deres idé for et dommerpar ad to omgange. Begge pitches vil have en varighed af 4 minutter. Efterfølgende vil der være en samtale mellem holdet og dommerparret på ca. 8 min., hvor I kan få yderligere spørgsmål, og hvor I også vil få feedback og gode råd til det videre arbejde.
Tilmelding til Festivalen
Tilmelding til festivalen kræver både handling fra undervisere og studerende. Herunder er en kort oversigt over de fire steps. Længere nede kan du downloade en mere udførlig guide og finde relevante links.
Her er steps til tilmelding:
1. Oprettelse på "Min Profil": Underviser/vejleder skal oprette en personlig profil på Fonden for Entreprenørskab eller Start Up Programmes hjemmeside (hvis de ikke allerede har en profil)
2. Oprettelse i Start Up Programme: Underviser/vejleder skal oprette sig i Start Up Programme for skoleåret 24/25
3. Aktiveringskode: Ifm. oprettelse får underviser en aktiveringskode, som han/hun skal dele med de studerende
4. Studerede tilmelder sig Festivalen: De studerende tilmelder sig holdvis til festivalen. De skal indtaste den aktiveringskode de har modtaget fra underviser for at åbne tilmeldingsformularen.
Studerende der ønsker at deltage i workshoppen tilmelder sig ligeledes via tilmeldingsformularen.
Der er en tilmeldingsform for henholdsvis festivalen i København og Aarhus. Husk at vælge den der passer til dig :-)
Herunder kan du finde henholdsvis link til oprettelse på Min Profil
Link/login til oprettelse på Min Profil
Idékonkurrencen (for nye idéer)
For idéer opstået i indeværende skoleår (efter august 2024). Hvert team pitcher i 4 min. (ad to omgange) for de eksterne eksperter og får derefter feedback og sparring. De seks hold med flest point fra de tre kategorier går videre til en finale, hvor finalisterne igen pitcher deres idé for et dommerpanel fra en scene. Et finaledommerpanel udvælger den samlede vinder af Idékonkurrencen, som går derfra med 10.000 kroner. Derudover uddeles to særpriser til eksempelvis bedste pitch, bedste team eller mest innovative idé.
Deltagerne i Idékonkurrencen har også mulighed for at vinde prisen: "Årets Klimaiværksætter - Rising Star", som er sponsoreret af Middelfart Sparekasse. Prisen er på kr. 12.500
Grow Up (for modne idéer/virksomheder)
For idéer opstået forud for indeværende skoleår (før august 2024) eller for studenteriværksættere, som har etableret en virksomhed. Hvert team pitcher i 4 min. (ad to omgange). Det team, som får flest point i de to pitches fra Grow Up sporet vinder og modtager en præmie på 10.000, som er sponsoreret af Chr. Augustinus Fabrikker.
Deltagerne i Grow Up har også mulighed for at vinde prisen: "Årets Klimaiværksætter - Rising Star", som er sponsoreret af Middelfart Sparekasse. Prisen er på kr. 12.500
Del din idé
Deltager du i Del din idé, får du sparring og feedback på din idé, men ingen point. Du kommer ikke til at pitche fra en scene, men udelukkende foran de eksterne eksperter ved cafeborde. Da dette ikke er en konkurrence, er der ikke en vinder og ej heller præmier.
Workshop (for studerende uden idéer)
Hvis du ikke har en idé (endnu) eller din idé er på så tidligt et stadie, at du ikke er klar til at præsentere den endnu, så kan du deltage i en workshop, hvor du lærer at få og udvikle originale idéer ved hjælp af kunstig intelligens. Workshoppen giver dig værktøjer og inspiration til at bruge kunstig intelligens og chatbots til at udvikle mere originale og værdifulde idéer til konkrete problemer. Du kan medbringe et problem selv eller arbejde på et problem vi har forberedt til dig.
Alle teams der deltager i Idékonkurrencen, Grow Up eller Del din idé får efterfølgende tilsendt skriftlig feedback på deres idé fra dommerne/de eksterne eksperter.
Har du spørgsmål til mulighederne for de videregående uddannelser på Danmarks Entreprenørskabsfestival, så kontakt Programleder Sidsel Dyrholm Holst på sidsel@ffefonden.dk.
Idékonkurrencen - for helt nye idéer
Idékonkurrencen er en idékonkurrence for dig som har en helt ny idé. Som deltager i Idékonkurrencen dyster du mod hold fra andre dele af landet om en plads i finalen og en pris på 10.000 kroner sponsoreret af Innovationsfonden eller en af vores tre særpriser.
Dette spor er for studerende som arbejder på en ny idé opstået i indeværende skoleår (efter august 2024).
Alle typer af idéer er velkomne i Idékonkurrencen - uanset om det er idéer der skaber værdi kommercielt, kulturelt, socialt, sundhedsmæssigt eller på anden vis. Studerende der arbejder med idéer i eksisterende organisationer (offentlige og/eller private) kan også deltage i kategorien; Intraprenørskab.
Som deltager i Idékonkurrencen skal du vælge mellem nedenstående tre kategorier afhængig af hvilken idé du arbejder med.
- Produkt
- Service
- Intraprenørskab
Grow Up - for modne idéer og/eller studenteriværksættere
Grow Up er en konkurrence for studerende, som har arbejdet på deres idé igennem længere tid og måske allerede er på markedet eller tæt på at komme det. Dette spor er blandt andet relevant for studerende, som er tilknyttet en inkubator på deres uddannelsesinstitution.
De studerende skal have startet arbejdet på idéen/virksomheden op før august 2024 for at deltage i dette spor.
Alle typer af idéer/virksomheder er velkomne. Deltagerne kan have CVR-nummer, men dette er ikke et krav for deltagelse
Det team som får flest point i Grow Up sporet bliver udnævnt til vinder og modtager kr. 10.000 sponsoreret af Chr. Augustinus Fabrikker.
Del din idé
Har du en god idé? Og (eller) har du en drøm om at skabe nye forandringer, der gør en forskel for andre? Gode idéer er efterspurgte inden for ALLE områder af samfundet, på alle niveauer og på alle arbejdspladser – offentlige som private. Til november har du mulighed for at øve dig i at handle på en god idé, så andre får glæde og gavn af den. Det kan du gøre ved at deltage i Del din idé. Her får du mulighed for at præsentere din idé for en række eksterne eksperter, som efterfølgende vil give dig sparring og feedback, du kan bruge til at arbejde videre med din idé.
Du kan præsentere og få feedback på din idé uanset, hvilket stadie den er på. Måske er den helt ny – måske har du allerede afprøvet, hvad andre mener om din idé – måske er du begyndt at videreudvikle den til noget brugbart. Der er ingen grænser.
Del din Idé er IKKE en konkurrence. Der er ingen point, rangering eller præmier. Fokus er på at give dig og dine medstuderende træning i at præsentere/pitche jeres idé både skriftligt og mundtligt og give jer mulighed for at få feedback og sparring fra en række erfarne eksperter fra både det private erhvervsliv og den offentlige sektor, så I kan komme videre med jeres idé.
Til Del din Idé vil du og dit hold få mulighed for at præsentere jeres idé og få feedback ad to omgange for op til seks forskellige eksperter, så I får så mange perspektiver på jeres idé som muligt.
Alle studerende fra de videregående uddannelser kan deltage.